Voor werknemers en cliënten

De mogelijkheden die ICL arbeid biedt

Als cliënt kun je bij ICL Arbeid terecht komen door een verwijzing van een bedrijfs- of verzekeringsarts, door een verwijzing van een HR-medewerker of door jezelf aan te melden. ICL arbeid zijn multidisciplinaire centra voor arbeid en gezondheid. Wij kunnen hulp bieden op verschillende vlakken, van preventie tot aan arbeidsrevalidatie tot aan arbeidsre-integratie. 

 

Preventie

Tom Kira.pngWanneer kom je bij ICL arbeid voor Preventie? Wanneer je wilt werken aan je duurzame inzetbaarheid, je conditie wilt verbeteren of op peil wilt houden, wilt werken aan specifieke doelen zoals bijvoorbeeld gewichtsverlies of je in het verleden een klacht hebt gehad en wilt voorkomen dat deze terugkomt. Je kunt je voor de preventietrainingen zelf aanmelden, maar het kan ook vanuit je werkgever aangevraagd worden. Wij zijn aangesloten bij BenVitaal en wanneer jouw werkgever dat ook is, dan kan jouw contributie via de werkkostenregeling betaald worden. Dit betekent dat de kosten worden betaald vanuit jouw brutoloon. Er zijn ook preventieve programma's die bekostigd worden door werkgevers. Voorbeelden hiervan zijn Fit@work, Inhouse Fysiotherapie of Psychosociale Preventie. Klik hier voor meer informatie over Fit@work.

 

Arbeidsrevalidatie

reva.pngWanneer kom je bij ICL arbeid voor Arbeidsrevalidatie? Voor arbeidsrevalidatie kun je bij ICL arbeid terecht wanneer je dreigt uit te vallen of reeds uitgevallen bent van je werkzaamheden. Soms wordt het allemaal teveel en vallen mensen met overspannendheidsklachten uit, soms val je uit door een fysieke klacht, maar het kan ook zo zijn dat een combinatie van klachten ervoor zorgt dat je je werk (tijdelijk) niet meer uit kan voeren. Arbeidsrevalidatie bestaat uit maatwerkprogramma's waarbij verschillende professonals ingezet kunnen worden om je te helpen duurzaam terug te keren naar het arbeidsproces. Je kunt hiervoor aangemeld worden door je werkgever, de HR-medewerker maar in de regel wordt je verwezen door de bedrijfsarts. Hierbij is het credo: zoveel hulp als nodig, zo weinig als mogelijk. Samen werken we aan je herstel en terugkeer. Lees hier meer over onze multidisciplinaire arbeidsrevalidatie.

 

Arbeidsre-integratie

jackykira.pngWanneer kom je bij ICL arbeid voor Arbeidsre-integratie? Wanneer je langdurig uitgevallen bent en het niet meer zeker is of je terug kunt keren naar je eigen werk, kan de arbeidsdeskundige van ICL arbeid ingezet worden. De arbeidsdeskundige voert een arbeidsdeskundig onderzoek uit en kijkt naar de mogelijkheden om terug te keren naar eigen of ander werk binnen de huidige organisatie. Uit dit onderzoek komen resultaten voort die een conclusie en aanbeveling opleveren. Lees hier meer over een arbeidsdeskundig onderzoek.

Indien uit een arbeidsdeskundig onderzoek blijkt dat er geen mogelijkheden meer in de eigen of een andere functie binnen dezelfde organisatie zijn, dan wordt volgens de Wet Verbetering Poortwachter een Spoor 2 begeleiding opgestart. Hiertoe is de werkgever verplicht. Onder begeleiding van een re-integratiecoach ga je op zoek naar passend werk binnen een andere organisatie. Lees hier meer over Spoor 2 begeleiding.

Wil je meer weten over onze overige diensten? Klik dan links op een van de kopjes voor verdere uitleg.