Arbeidsrevalidatie voor uiteenlopende klachten
Het kan in je leven voorkomen dat je ziek wordt en dat dit langdurig aanhoudt. Dan kun je in de ziektewet terecht komen. In de ziektewet is geregeld dat mensen die geen loon krijgen wel een inkomen behouden. Bij de ziektewet horen een aantal rechten en plichten. Het UWV steunt je bij je re-integratie. Je krijgt een re-integratiebegeleider of verzekeringsarts toegewezen die je hierin gaat begeleiden en mogelijk verwijst naar ICL Arbeid voor arbeidsrevalidatie.
ICL arbeid heeft een jarenlange samenwerking met het UWV. Door de jaren heen hebben wij reeds meer dan 1500 personen mogen begeleiden in hun arbeidsrevalidatietrajecten.


Arbeidsrevalidatie voor uiteenlopende klachten
Arbeidsrevalidatie zijn mono- of multidisciplinaire behandelprogramma's waarbij je hulp krijgt, daar waar nodig. Ben jij bijvoorbeeld uitgevallen met een lichamelijke klacht zoals rug- of schouderpijn? Of heb je te maken gekregen met een burn-out? Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van hulp bij uiteenlopende klachten. Met een maatwerkprogramma ga jij werken aan jouw herstel. Samen gaan we werken aan de mogelijkheid om terug te keren in het arbeidsproces. Tijdens het programma houden wij nauw contact met de re-integratiebegeleider en/of verzekeringsarts van het UWV en rapporteren over de voortgang van jouw programma en herstel. Hierbij krijg je altijd de mogelijkheid om jouw eigen dossier in te zien. Lees hieronder meer over de soorten arbeidsrevalidatie die wij bieden.
Fysieke arbeidsrevalidatie
Bij ICL arbeid kun je terecht met uiteenlopende fysieke klachten. We kunnen je zowel individueel als binnen een groep trainen. Klachten waarbij fysieke training ingezet kan worden zijn onder andere:
Rugklachten
Nekklachten
Schouderklachten
Knieklachten
Bekkenklachten
Artrose
Chronische klachten
Reumatische aandoeningen
Ter voorbereiding op of na een operatie of een ongeval.
Psychosociale arbeidsrevalidatie bij diverse klachten
Het fysieke trainingsprogramma start nadat er een inidividuele intake met de fysiotherapeut oftewel fysieke trainer heeft plaatsgevonden. Als je het fijn vindt om iemand mee te nemen naar dit gesprek, dan nodigen we je uit om dat te doen. Tijdens het intakegesprek wordt je huidige gezondheidssituatie in kaart gebracht en de factoren die hierop van invloed zijn. Denk hierbij aan omgevingsfactoren zoals je thuis- en werksituatie. Vervolgens maakt de fysieke trainer een trainingsprogramma op maat dat inspeelt op jouw klachten, wensen en behoeften. Binnen het trainingsprogramma wordt er gedurende 13 weken 2 of 3 keer per week getraind. De trainingen duren 90 minuten per keer en zijn altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut. Je komt in een vaste groep terecht met mensen die zich in een soortgelijke situatie bevinden. De frequentie en wijze van de trainingen zal in samenspraak met jou worden bepaald. Tijdens je programma worden meerdere evaluatiemomenten ingepland. De fysieke trainer staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je trainingsprogramma aan te passen indien nodig of gewenst.
Contacteer Ons

Psychosociale arbeidsrevalidatie
Een gevoel dat niemand je begrijpt. Weet dat jij uniek bent, maar vaak is je klacht iets wat veel vaker voorkomt dan je denkt. De meest voorkomende klachten die wij behandelen zijn onderstaand benoemd. Heb jij een klacht die er niet bij staat, maar wil je toch graag weten of we je kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Angsten
Assertiviteitsproblematieken
Burn-out
Chronische vermoeidheid
Depressieve gevoelens
Onverklaarbare lichamelijke klachten
Een verstoord of negatief zelfbeeld
Slaapproblemen
Stressklachten
Verloop psychosociale arbeidsrevalidatie
De psychosociale arbeidsrevalidatie start nadat er een inidividuele intake met de psycholoog oftewel psychosociale trainer heeft plaatsgevonden. Als je het fijn vindt om iemand mee te nemen naar dit gesprek, dan nodigen we je uit om dat te doen. Tijdens het intakegesprek wordt je huidige psychosociale situatie in kaart gebracht en de factoren die hierop van invloed zijn. Denk hierbij aan omgevingsfactoren zoals je thuis- en werksituatie. Vervolgens maakt de psychosociale trainer een begeleidingstraject op maat dat inspeelt op jouw klachten, wensen en behoeften. De frequentie van de gesprekken zal in samenspraak met jou worden bepaald. Tijdens jouw begeleidingsprogramma worden meerdere evaluatiemomenten ingepland. De psychosociale trainer staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je begeleidingsprogramma aan te passen indien nodig of gewenst.
Contacteer Ons

Multidisciplinaire arbeidsrevalidatie
Voorbeelden van problematieken die middels multidisciplinaire behandelingen kunnen worden behandeld zijn:
Overspannendheid
Burn-out
Klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat die psychosociale gevolgen hebben
Psychosociale klachten waardoor ook fysieke klachten ontstaan
Onverklaarbare klachten
Chronische pijn
Na een ongeluk
Na een operatie
Verloop multidisciplinaire arbeidsrevalidatie
Na aanmelding zal je worden uitgenodigd voor twee intakegesprekken, bij de fysiotherapeut en psychosociale trainer. Na aanleiding van deze gesprekken die ieder 90 minuten duren, wordt er een rapportage opgesteld met hierin de bevindingen en advies rondom een arbeidsrevalidatieprogramma. Voorafgaand aan de start van het trainingsprogramma wordt een opbouwmoment ingepland met de fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek krijg je meer uitleg over het programma, worden evaluatiegesprekken ingepland en het fysieke trainingsprogramma opgesteld. Vervolgens kom je op vaste dagen en tijden trainen gedurende meerdere weken. Vooraf wordt er afgesproken binnen welke termijn iemand zijn programma gaat doorlopen. De programma’s duren gemiddeld 13 weken.
Tussentijds wordt er meermaals geëvalueerd en vindt er een terugkoppeling plaats naar de opdrachtgever, in deze de verzekeringsarts. Aan het einde van het programma vindt de eindevaluatie plaats en wordt er een eindrapportage geschreven met de behaalde resultaten tijdens het programma. Bij al deze evaluaties en rapportages wordt jij als cliënt betrokken.
Contacteer Ons